W Szarej Willi łączymy pasję do gotowania z doświadczeniem, tworząc catering, który zachwyca smakiem i elegancją. Każde zamówienie to dla nas okazja, by dostarczyć niezapomniane kulinarne doznania – idealnie dopasowane do Państwa potrzeb i oczekiwań. Korzystamy wyłącznie z najwyższej jakości składników, dbając o każdy detal, by nasze dania nie tylko smakowały wyśmienicie, ale także prezentowały się wyjątkowo.
Chociaż jesteśmy dumni z naszego menu, chętnie realizujemy niestandardowe pomysły i spełniamy indywidualne życzenia, tworząc ofertę skrojoną na miarę Państwa wydarzenia. Każdy event traktujemy z pełnym zaangażowaniem, pomagając w organizacji i planowaniu, by Państwo mogli skupić się na tym, co najważniejsze – celebrowaniu wyjątkowych chwil w towarzystwie doskonałego jedzenia.
tel. 77 44 145 75
tel. 77 44 145 77
e-mail: gastronomia@szarawilla.pl
Rosół z makaronem 19 zł 350 ml/os
Krem pomidorowy z bazylią 16 zł 250 ml/os
Boeuf strogonoff 29 zł 350 ml/os
Barszcz z pasztecikiem 19 zł 250 ml/os
Krem pomidorowy z bagietką ziołową 25 zł 400 ml/os
Żurek śląski z jajkiem i pieczywem 25 zł 400 ml/os
Krem marchewkowy z pomarańczą 16 zł 250 ml/os
Krem warzywny z chilli i selerem naciowym 16 zł 250 ml/os
Szara Willa prosto z kuchni 105 zł - danie serwowane na paterze (propozycja dla 1 osoby)
Łosoś pieczony 100g, filet z kurczaka z rusztu 90g, grillowana polędwica wieprzowa 90g, rolada śląska 45g, ziemniaki opiekane 60g, frytki 60g, placki ziemniaczane 80g, kluski śląskie 100g, makaron penne z sosem portugalskim 30g, bukiet warzyw z wody 100g, warzywa grillowane 120g, mix sałat 100g; sos pieczeniowy 150g,
Aszytyńska pomarańcza 105 zł - danie serwowane na paterze (propozycja dla 1 osoby)
Eskalopki drobiowe 90g (koperta z drobiu z serem i szynką), schab aszytyński 90g (schab panierowany w orzechach), roladka wołowa 45g, filet z sandacza 90g, kluski śląskie 100g, frytki 90g, ziemniaki opiekane 90g, zestaw surówek 120g, sos pieczeniowy 150g
Półmisek szefa kuchni 105 zł - danie serwowane na paterze (propozycja dla 1 osoby)
Kotlet devolay 95g grillowany karczek 95g polędwiczka wieprzowa 95g rolada śląska 45g kulki ziemniaczane 130g, frytki 130g talarki ziemniaczane 125g kluski śląskie 100g kasza bulgur 150g + boczek 50g surówka z buraczków 100g surówka z marchewki 100g sos pieczeniowy 150g
Duet schabowy 49 zł - danie serwowane porcjowo
Schab panierowany w bułce tartej 100g ziemniaki country 250g kapusta zasmażana 150g sos tzatziki 25g
Kurczak w cieście kokosowym 7,-/ 2 szt. / 60g
Łosoś w cieście szpinakowym 8,- / 2 szt. / 80g
Polędwiczka wieprzowa z morelą opasana boczkiem 7,- / 2 szt. / 50g
Filet z kurczaka nadziewany serem, papryką i peperoni 7,- / 2 szt. / 50g
Schab ze śliwką 7,- / 2 szt. / 50g Karczek po staropolsku 8,- / 1 szt. / 50g
Pasztet staropolski z żurawiną 7,- / 3 szt. / 150g
Śledź z cebulką, warzywami marynowanymi 6,- / 150g
Śledź z zaprawą majonezową z jabłkiem, cebulką, ogórkiem konserwowym 12,- /150g
Śledzie w śmietanie 10,- /150g
Tygrysie krewetki w panierce panko + dip limonkowy 18,- / 3 szt. / 150g
Tymbaliki drobiowe 8,- / 1 szt.
Deska serów lub wędlin mała 80,- / 0,5 kg duża 160,- / 1 kg
Pomidorki koktajlowe faszerowane musem z twarożku, orzechów i primerby (pasta) bazyliowej, twarożkiem ziołowym 7,- / 2 szt.
Ruloniki z szynki nadziewane farszem: 10,- / 2 szt z sera, jajek, majonezu, czosnku, z twarożkiem chrzanowym, serkiem czosnkowym, pastą pomidorową,
Jajka gotowane: 8,- / 2połówki z sosem tatarskim, z sosem groszkowym, faszerowane pastą chrzanową i wędzonym łososiem z pastą pomidorowo-paprykową
Antipasto: 10,- / 50g
Marynowane oliwki, papryka, kukurydza, czosnek w oliwie z ziołami
Pieczywo czosnkowo- ziołowe 8,- / 4 szt.
Ciastko francuskie z wytrawnym farszem 10,-/2 szt.
Kanapki dekoracyjne 8,-/szt (wędlina, ser, szynka, serek, łosoś)
Plater warzyw 35,- /300g. (warzywa krojone w słupki serwowane z dipem czosnkowym)
Ciasta
Mini desery 10 zł/1 szt.
Mini Tiramisu Tartaletki z mascarpone i owocami, custardem i kruszoną maliną.
Panna Cotta z musem mango.
Mus czekoladowy z wiśnią i wiórkami kokosowymi.
Krem pistacjowy na kruchej babeczce z malinami.
Pudding Chia z musem malinowym i owocami.
Mus truskawkowy z bezą. Krem kajmakowy z bakaliami i borówką.
Ciastka bankietowe.
Mus truskawkowy z piankową bezą oraz wiórkami czekoladowymi
Panna Cotta z gruszką i owocami leśnymi
Tartaletka z custardem (krem budyniowy) i kruszonymi malinami
Plater owoców (owoce sezonowe) 1kg - 65,-
zamównienia z min. 3-dniowym wyprzedzeniem
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez PeKaDe Partners Sp.zo.o., ul. Oleska 11, 45-052, Opole Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .